Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті проведуть гастрономічний фестиваль місцевої страви – ріплянки


Цієї суботи, 16 червня, в селі Колочава, що на Міжгірщині, відбудеться відомий гастрономічний фестиваль традиційної місцевої страви – ріплянки (від слова «ріпа» – так у цих краях називають картоплю).

На святі, яке розгорнеться на території скансену «Старе село», пригощатимуть ріплянкою по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.

На гостей чекають майстер-класи з приготування цієї страви та інших закарпатських наїдків і сиру. Крім того, туристів розважатимуть театралізованими дійствами про історію Закарпаття.

Участь фестивалі візьмуть не лише господині з Колочави, а й з інших навколишніх сіл Тереблянської долини: Синевир, Негровець, Вільшани, Руська Мокра, Німецька Мокра та Міжгір’я. Вони реалізуватимуть свою кулінарну та гастрономічну продукцію.

Та все ж основною стравою фестивалю буде ріплянка у всіх її різновидах, – інформують організатори.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.