Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » На Закарпатті плодоносить рослина, чай з якої має в понад 20 разів більше кальцію, ніж коров’яче молоко (ФОТО)

На Закарпатті плодоносить рослина, чай з якої має в понад 20 разів більше кальцію, ніж коров’яче молоко (ФОТО)

Це дерево знає і любить поласувати його плодами чи не кожен закарпатець. Втім, мало кому відомо про корисні властивості рослини.

Мова про Morus (лат.), шовковицю, тутове дерево або, як називають його закарпатці, еперку.Загальновідомо, що шовковиця має дрібні м’ясисті плоди. Ці ягоди дуже полюбляють діти, адже вони соковиті, солодкі і мають приємний аромат. Шовковиця, в залежності від сорту, може за кольором варіюватися від червоного до темно-фіолетового майже чорного і від білого до рожевого. Урожай одного дерева може становити більше 200 кг.
Втім, мало хто знає, що  згідно дослідження Міністерства охорони здоров’я Японії, листя шовковиці має в 22 рази більше кальцію, ніж молоко тварин, і ідеально підходить для тих, хто страждає на непереносимість лактози, або для тих, хто не вживає продуктів тваринного походження.
На додаток до кальцію, чай з листя шовковиці має й інші переваги:
– високий вміст вітаміну С, який добре підходить для кісток, зубів та кровоносних судин;
– зміцнює імунну систему;
– підходить для лікування тонзиліту і фарингіту, бронхіту;
– зменшує випадіння волосся і пригнічує облисіння, нежить, застуду, діарею;
– полегшує страждання від мігрені та загальних головних болів;
– допомагає при безсонні, змінах лібідо та депресії.
Листя шовковиці також мають властивості, які допомагають збалансувати рівень холестерину в крові, боротися з ожирінням, запобігати діабету, гіпертонії та навіть раку.
Крім того, за інформацією edaplus.info, шовковиця має ще ряд корисних властивостей та широко використовується у багатьох напрямах:Склад і наявність корисних речовинШовковиця має велику кількість вітамінів (А, В1-В6, В9, Е, С, К), мікроелементів (марганець, залізо, цинк, мідь, селен) і макроелементів (кальцій, калій, натрій, магній, фосфор). Ягода шовковиці містить багато калію, нестача якого в організмі може привести гіпокаліеміі.Поетому лікарі призначають екстракти шовковиці при виникненні порушень обміну калію.
Застосування і корисні властивостіТакож рекомендується вживати шовковицю людям мають хронічну набряклістьпов’язану з порушеннями роботи серця (міокардіодистрофія, пороки різної тяжкості) і нирок. Вона має жовчо-, пото- і сечогінну дію і протизапальний ефект. Регулярний прийом в їжу шовковиці зменшує задишку, біль в серці і нормалізує його ритм. При анемії і порушення обміну речовин слід протягом двох тижнів є шовковицю в такій кількості «поки очі вже не зможуть її бачити».З боку шлунково-кишкового тракту шовковиця діє двояко. При вживанні нестиглих плодів кріпиться стілець, тому рекомендується при проносі, а стиглих – навпаки розріджується, отже, використовується при запорах.
Повернути чоловічу силу і позбутися від простатиту допоможе суміш з білої шовковиці (1 кг) та білого меду (200 м). Інгредієнти ретельно розтерти. Зберігати суміш слід в герметично закритому посуді в холодильнику на дверцятах або в загальному відділі. Приймати потрібно по 1 десертній ложці раз на день перед сном.Сік і настоянкиСік і настій шовковиці мають бактерицидні та антисептичні дії. Їх застосовують для полоскання ротової порожнини при стоматитах, пародонтозі, виразках і хвороб горла. Для приготування настою використовують подрібнену чорну шовковицю (2 ст. л.). Її заливають окропом (200 г) і настоюють протягом 4 годин. Полоскання слід проводити не рідше 4 разів на день.При нервових розладах, викликаних перевтомою і які супроводжуються безсонням, рекомендують робити шовковичний настій.Для цього необхідно прокип’ятити у воді (500 мл) шовковицю (1 кг) на повільному вогні протягом 30 хвилин. Маса повинна придбати в’язку структуру. Туди ж додають мед (300 м), розігрівають до 80 ° С і знімають з вогню. Готову настоянку потрібно приймати по 1 ч. л. 2-3 рази протягом другої половини дня.
У кулінаріїПлоди шовковиці використовуються в кулінарії для приготування десертів, пирогів, варення, компотів, киселів, пастили, шербету, начинок для вареників, пиріжків. Її також використовують як сировину для приготування алкогольних напоїв (вино, горілка).








скачать dle 12.0




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.


«    Червень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930