Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Візитна "сирна картка" відомого села на Закарпатті


Розташована на території Хустського району Селиська сироварня – унікальний соціальний проект, виробництво та візитна картка закарпатського села Нижнє Селище 
Аби відкрити її, нинішній директор Петро Пригара спеціально влаштовувався на стажування до швейцарських сироварів. Відвідувачам, сироварня пропонує ознайомчу екскурсію по виробництву, з демонстрацією технології виробництва сиру.
Сировар відбирає молоко, перевіряючи його жирність. Молоко охолоджується, сепарується, пастеризується та кисне. Потім подрібнене молочне зерно заливають у спеціальні форми.
Селиська сироварня дотримується натуральності у виробництві сиру, саме тому головки сиру тут нічим не покривають, його лише витримують у сольовій купелі, а потім дають дозріти у підвалі.
Залежно від віку, Селиська сироварня виготовляє наступні сорти сиру «Селиський», «Хуст» та «Нарцис».
Також у крамниці сироварні можна придбати сир з овечого молока: "Традиційна Бринза Хустщини".
Дегустація триває 30-40 хв, в залежності від програми групи та можливостей сироварні (зверніть увагу, що сироварня, це діюче виробництво, де щоденно роблять сир).
Зверніть увагу, що у неділю вранці сироварня працює під замовлення.


Джерело: Tourinform.org.ua
 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.