Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Поради закарпатцям на Різдвяний піст: які продукти можна споживати, а які - ні

Різдво - улюблене сімейне свято для багатьох закарпатців, тож до нього слід ретельно приготуватися. Тому християни в цей час дотримуються посту. 
ПІД ЧАС РІЗДВЯНОГО ПОСТУ НЕ МОЖНА ЇСТИ:
- М'ясо.
- Яйця.
- Молочні продукти.

ПІД ЧАС РІЗДВЯНОГО ПОСТУ МОЖНА ВЖИВАТИ:
- Рибу.
- Сухофрукти.
- Хліб.
- Каші.
- Фрукти.
- Вино.

На відміну від Великоднього, у меню Різдвяного посту дозволяється до пісних страв додавати трохи рослинної олії та рибу. У середу та п'ятницю можна вживати лише продукти рослинного походження без олії. Найсуворіший пісний день припадає на Святвечір.
РІЗДВЯНИЙ ПІСТ 2018: ЯКІ ПРОДУКТИ ВАРТО ВКЛЮЧИТИ У РАЦІОН
Оскільки організм позбавляється значної дози білка, який міститься у м'ясі, його потрібно компенсувати іншими продуктами. Раціон повинен бути максимально різноманітним.
1. Цільнозернові злаки: каші, цільнозерновий хліб, горіхи.
2. Рослинні олії.
3. Фрукти та овочі по 4-5 порцій на день. 1 порція — 80 г.
Інформує "1+1".
 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.